Europski dom Vukovar u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područni ured u Vukovaru i Centrom za socijalnu skrb Vukovar provodi projekt Zajedno u najboljim godinama.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u ukupnoj vrijednosti 2.321.549,48 kuna u trajanju od 18 mjeseci (4.9.2020. – 4.3.2022.).

Primarni cilj projekta je zaposliti i osposobiti dvadeset pet žena iz ranjivih skupina s posebnim osvrtom na žene žrtve obiteljskog nasilja, žene s invaliditetom i žene u dobi iznad pedeset godina, najviše srednje stručne spreme na poslovima koji uključuju brigu i skrb za krajnje korisnike to jest potporu i pomoć u svakodnevnom životu osoba u nepovoljnom položaju s posebnim naglaskom na osobe starije životne dobi.

Projektom je obuhvaćeno 150 osoba starije životne dobi iz Vukovara i Bršadina, odnosno osobe koje se nalaze u nepovoljnim ekonomskim i sociološkim prilikama, a žive na udaljenim ili teško dostupnim mjestima.

Zaposlenim ženama kroz projekt će se omogućiti edukacija kako bi povećale svoje kompetencije na tržištu rada.