Nakon završetka prvog ciklusa radionica „Virtualni pogled na kulturu“ u sklopu projekta „SKVIK – Stvaramo kulturu virtualno i kreativno“, s voditeljicom Mirom Stamatović, pitali smo bivše polaznice da s nama podijele svoje iskustvo i dojmove s online radionica.

Želimo Vam predstaviti dojmove gospođe Anđelke Rašete i gospođe Milijane Mitrović  koje su kroz projekt SKVIK prvi put sudjelovale u online radionicima.

​​Na pitanje što ju je motiviralo da sudjeluje na radionicama, gospođa Rašeta je izjavila da ju je vodila radoznalost za učenjem vještina na internetu, dok je gospođa Milijana Mitrović odgovorila da pored toga što je željela isprobati virtualni način sudjelovanja na radionicama, zainteresirale su je teme radionica vezane za kulturu.

Što se tiče našeg sljedećeg pitanja, što im se posebno svidjelo i što su novo naučile, fokusirale su se na različite aspekte radionica. Gospođa Rašeta se u svom odgovoru osvrnula na osnovni format radionica rekavši da posebno cijeni novi vid komunikacije koji joj je do sada bio sasvim nepoznat, kao i mogućnost online druženja i razgovara s drugim sudionicima.

Milijana Mitrović se, pak, osvrnula na sadržaj radionica i naglasila da joj se osobito svidjelo širenje vidika saznanja o drugim narodima kao što je drevna Kina i predlaže da se nastave projekti ovakog tipa. Složile su se da bi rado sudjelovale u sličnim online programima u budućnosti.