U prvom ciklusu Online kulturnih pričaonica za razvijanje komunikacijskih vještina sudjelovalo je 7 osoba do 25 godina. U nastavku su njihovi dojmovi s radionica:

Na pitanje što ih je potaklo da se uključe na radionice u okviru projekta SKVIK – Stvaramo kulturu virtualno i kreativno, pokazalo se da su iskustva tijekom pandemije utjecala na njihov stav o online izvorima kulturne ponude. Milica Ostojić ističe udobnost kao prednost ovakvih online događanja: “Shvatila sam da mi nakon dvije godine online predavanja, ovakav način učenja odgovara jer mogu pratiti predavanja iz svog doma bez izgovora da mi se ne ide jer pada kiša i slično i iz tog razloga sam shvatila da ću lako završiti ovaj kurs  a svakako će mi značiti u poslu.” 

Također nas je zanimalo što bi posebno izdvojili, koja su nova saznanja stekli na radionicama, na što su  sudionici istakli razvijanje vještina kao što su “kontrola i izražavanje emocija” (Ivan Lovrić), te „igre kroz koje se su se praktično primjenjivala znanja s radionica” (Milica Ostojić). Krunoslava Vorgić naglašava da je “naučila različite tehnike verbalne i neverbalne komunikacije i kako se osloboditi nervoze pred javni nastup”. Svetlana Tripunović navodi da joj se tema nenasilne komunikacije najviše svidjela i predlaže: “Voljela bih kada bi se organizirala radionica gdje bi se malo više bavili temom nenasilne komunikacije jer je vrlo opširna i mislim da ima još mnogo toga za naučiti kada je posrijedi nenasilno komuniciranje.” Krunoslava Vorgić je dala sličnu izjavu kada je predložila da “ne bi bilo loše da tečaj duže traje, jer je savršen spoj ugodnog s korisnim“. Također predlaže „da se organizira barem jedan susret u realnom prostoru kako bi se svi međusobono upoznali i uživo.” 

Na kraju je velika većina sudionika zaključila da bi rado ponovno sudjelovala na radionicama ovog formata, jer “najkvalitetnije se uči kroz interaktivna predavanja poput ovih, pored učenja novih vještina, proširili smo i osvijestili već postojeće znanje o kulturi komunikacije” (Svetlana Tripunović), „ovakav vid učenja je praktičan” (Milica Ostojić), A Krunoslava ističe prednost online formata “ukoliko nismo u Vukovaru možemo se spojiti od bilo gdje, putem bilo kojeg uređaja“.

A posebno nam je drago što Milica Ostojić, kao i drugi polaznici, kaže da je “jako zadovoljna s voditeljicom i  njezinim načinom rada“, te da bi „svakako svima preporučila da se uključe u sudjelovanje na kulturnim pričaonicama jer je zajamčeno da će unaprijediti svoje komunikacijske vještine i uz to se dobro zabaviti“. 

Za više informacija o projektu posjetite: edvu.hr/projekti/skvik

Podsjećamo, projekt SKVIK- Stvaramo kulturu virtualno i kreativno provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali (OPULJP). Ukupna vrijednost projekta je 499.800,00 HRK uz odnos sufinanciranja iz Europskog socijalnog fonda (ESF) 85% (424.830,00 HRK) bespovratnih sredstava te 15% (74.970,00 HRK) iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Cilj projekta je razvoj vještina i uključivanje mlađih od 25 i starijih od 54 godina s područja grada Vukovara u online programe stvaranja i konzumiranja umjetničkih sadržaja i programa.

Trajanje projekta je od 16. lipnja 2021. do 16. lipnja 2022.

Za više informacija o projektu obratite nam se  na skvik@edvu.hr ili na 032 450 096.

Više informacija o EU fondovima dostupno je na stranicama:

*Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Europskog doma Vukovar*