U suradnji Europskog doma Vukovar i njemačke Zaklade Friedrich Ebert Zagreba održana je radionica pod nazivom „Mirovni aktivizam u Hrvatskoj i regiji 90-ih godina“ namijenjena prosvjetnim djelatnicima, stručnim suradnicima, aktivistima i mladima odnosno svima onima koji se bave obrazovanjem bilo formalnim, neformalnim ili informalnim.

Sudionici radionice imali su prilike upoznati se s metodologijom rada koja se zasniva na povijesnim karticama koje obuhvaćaju sadržaj o antiratnoj kampanji i mirovnom aktivizmu u Hrvatskoj i regiji tijekom devedesetih godina uključujući neke od relevantnih datuma, istaknutih ličnosti i inicijativa što predstavlja uvod u temu građanskog aktivizma i rada civilnog društva općenito. Kartice se mogu koristiti u nastavi povijesti ili građanskog odgoja ili u drugim oblicima obrazovanja. 

Ova aktivnost dio je projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava čija je ukupna vrijednost: 170.147,00 € od čega je 149.922,00 € osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.