Nakon uspješno provedene radionice s nastavnicima i stručnim suradnicima u osnovnim i srednjim školama Vukovarsko-srijemske županije, pozivamo učenike i studente da prijave svoje sudjelovanje na radionici putem e-maila edvu@edvu.hr ili putem telefona 032 450 096.
 
Mirovni ili antiratni aktivizam u Hrvatskoj i regiji tijekom 90-ih godina predstavlja temu kroz koju možemo obraditi pitanje uloge pojedinca tijekom ratnih zbivanja. Također ona predstavlja i uvod u građanski aktivizam i rad civilnog društva općenito. Obje ove teme su od visokog značaja za građansko obrazovanje. Cilj je podizanje svijesti o mirovnom i antiratnom aktivizmu te djelovanju nevladinih organizacija/civilnog društva tijekom 90-ih godina i danas u Hrvatskoj i regiji.
 
Radionica Mirovni aktivizam u Hrvatskoj i regiji 90-ih godina dio je projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava čija je ukupna vrijednost: 170.147,00 € od čega je 149.922,00 € osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.