Radionica na temu mirovnog aktivizma 90-ih uspješno je provedena i sa srednjoškolcima. Mirovni ili antiratni aktivizam u Hrvatskoj i regiji tijekom 90-ih godina predstavlja temu kroz koju se obrađuje pitanje uloge pojedinca tijekom ratnih zbivanja te predstavlja uvod u građanski aktivizam i rad civilnog društva općenito. Obje ove teme su od visokog značaja za građansko obrazovanje. Cilj je podizanje svijesti o mirovnom i antiratnom aktivizmu te djelovanju nevladinih organizacija/civilnog društva tijekom 90-ih godina i danas u Hrvatskoj i regiji.

Metodom rada s povijesnim karticama koje obuhvaćaju sadržaj o antiratnoj kampanji i mirovnom aktivizmu tijekom devedesetih godina uključujući neke od relevantnih datuma, istaknutih ličnosti i inicijativa, nove generacije osposobljava se za propitivanje ustaljenih stereotipa da se u ratnom stanju društvu može doprinijeti samo oružjem, ali i da su građani susjednih zemalja  jednoglasno podržavali ratove devedesetih. Direktnim povezivanjem sa suvremenim temama koje se tiču europskih vrijednosti, proširenja EU i procesa integracije, kao i procesa regionalnog pomirenja, ova radionica mladima nudi zanimljivu i novu perspektivu na rad i aktivizam “običnih” ljudi koji su vjerovali u mir, solidarnost i bolje sutra.

Ova aktivnost dio je projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava čija je ukupna vrijednost: 170.147,00 € od čega je 149.922,00 € osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.