U okviru projekta Proaktivna mreža 6.4.2023. u Vukovaru je održana Volonterska akcija „Proaktivna zajednica = sretna zajednica“.

Kroz projekt smo ojačali kapacitete 4 partnerske OCD-a: Nansen dijalog centra, Iskre, Europskog doma Vukovar i PRONI Centra za socijalno podučavanje. Provedena su istraživanja o potrebama u lokalnoj zajednici na području OBŽ i VSŽ, a ova volonterska akcija odgovor je na istražene i mapirane potrebe usmjerena na osobe starije životne dobi i mlade.

U Europskom domu Vukovar organizirali smo kreativne radionice na kojima su mladi izrađivali kreativne sitnice, kojima su na kućnom pragu, uveselili najmanje 175 osoba starije životne dobi.

Na ovaj način stvaramo sadržaj za mlade, uključujemo zainteresirano građanstvo i stavljamo u fokus važnost brige o našim starijim sugrađanima. Ovakvim volonterskim akcijama indeks sreće u Vukovaru zasigurno raste.

Ova višednevna volonterska akcija u travnju održala se u okviru inicijative Good Deeds Day odnosno Svjetskog dana činjenja dobrih djela.