Voditeljica „Online kulturne pričaonice“

Što ste po zanimanju? Što biste još o sebi osobno htjeli podijeliti?

Magistra sociologije. Kao volonterka, a zatim zaposlenica Europskog doma Vukovar sudjelovala sam u provedbi nekolicine projekata čija su ciljna skupina bili mladi kroz programe neformalne edukacije, mirotvornog rada i zaštite životne sredine. Sebe vidim kao društveno aktivnu osobu koja uživa u radu s ljudima, osobito s mladima.

Zašto ste se odlučili za rad na projektu “SKVIK”?

Obzirom da mladi danas najviše vremena provode na online mrežama, a čemu je doprinijela i cjelokupna epidemiološka situacija, dio aktivnosti EDVU odlučili smo preseliti u virtualni prostor.

Upravo tako je i nastala ideja za projekt SKVIK, kroz koji se pružila mogućnost da se rad s mladima nastavi i održi.

Što Vam je važno prenijeti sudionicima radionica?

Mladima do 25 godina mi je važno prenijeti stečena znanja o kulturi komunikacije te ih potaknuti na razvijanje komunikacijskih i socijalnih vještina koje će im biti od koristi u budućem školovanju i radu, kao i u svim drugim oblicima društvene interakcije.

Što konkretno sudionici mogu očekivati na Vašoj radionici?

Tijekom kulturnih pričaonica sudionicima će biti pružena mogućnost interaktivnog učenja metoda uspješne komunikacije (izražavanje vlastitih osjećaja, misli i emocija, sposobnost aktivnog slušanja s razumijevanjem, kontrola emocija, upravljanje stresom, javna komunikacija i javni nastup, itd.) koja isključuje sve oblike diskriminacije i govora mržnje.

Za više informacija o projektu posjetite: edvu.hr/projekti/skvik

Podsjećamo, projekt SKVIK- Stvaramo kulturu virtualno i kreativno provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali (OPULJP). Ukupna vrijednost projekta je 499.800,00 HRK uz odnos sufinanciranja iz Europskog socijalnog fonda (ESF) 85% (424.830,00 HRK) bespovratnih sredstava te 15% (74.970,00 HRK) iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Cilj projekta je razvoj vještina i uključivanje mlađih od 25 i starijih od 54 godina s područja grada Vukovara u online programe stvaranja i konzumiranja umjetničkih sadržaja i programa.

Trajanje projekta je od 16. lipnja 2021. do 16. lipnja 2022.

Za više informacija o projektu obratite nam se  na skvik@edvu.hr ili na 032 450 096.

Više informacija o EU fondovima dostupno je na stranicama:

*Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Europskog doma Vukovar*