Voditeljica „Online kulturne pričaonice“

Što ste po zanimanju? Što biste još o sebi osobno htjeli podijeliti?

Magistra sociologije. Kao volonterka, a zatim zaposlenica Europskog doma Vukovar sudjelovala sam u provedbi nekolicine projekata čija su ciljna skupina bili mladi kroz programe neformalne edukacije, mirotvornog rada i zaštite životne sredine. Sebe vidim kao društveno aktivnu osobu koja uživa u radu s ljudima, osobito s mladima.

Zašto ste se odlučili za rad na projektu “SKVIK”?

Obzirom da mladi danas najviše vremena provode na online mrežama, a čemu je doprinijela i cjelokupna epidemiološka situacija, dio aktivnosti EDVU odlučili smo preseliti u virtualni prostor.

Upravo tako je i nastala ideja za projekt SKVIK, kroz koji se pružila mogućnost da se rad s mladima nastavi i održi.

Što Vam je važno prenijeti sudionicima radionica?

Mladima do 25 godina mi je važno prenijeti stečena znanja o kulturi komunikacije te ih potaknuti na razvijanje komunikacijskih i socijalnih vještina koje će im biti od koristi u budućem školovanju i radu, kao i u svim drugim oblicima društvene interakcije.

Što konkretno sudionici mogu očekivati na Vašoj radionici?

Tijekom kulturnih pričaonica sudionicima će biti pružena mogućnost interaktivnog učenja metoda uspješne komunikacije (izražavanje vlastitih osjećaja, misli i emocija, sposobnost aktivnog slušanja s razumijevanjem, kontrola emocija, upravljanje stresom, javna komunikacija i javni nastup, itd.) koja isključuje sve oblike diskriminacije i govora mržnje.