Voditelj tečaja slikarstva

Što ste po zanimanju? ( Što biste još htjeli podijeliti?)

Akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu upisao sam 2008., a diplomirao 2013. g. te stekao zvanje Magistra slikarstva i profesora likovne kulture.

Dobitnik sam Rektorove nagrade za najboljeg studenta u akademskoj 2010./2011. g . Od 2014. godine radim kao kustos likovnih zbirki u Gradskom muzeju Vukovar, Dvorac Eltz.

Zašto ste se odlučili za rad na projektu „SKVIK“?

Smatram da je ovakav projekt od iznimne važnosti za sve generacije. Prvenstveno što polaznici mogu na brz i efikasan način naučiti određene teme, razmišljati o njima, doživjeti razna iskustva, primijeniti ih, a potom i razmijeniti svoja novo stečena iskustva prema drugima.

Što Vam je važno prenijeti sudionicima radionica?

Mladi i stari predstavljaju značajan resurs u koji treba ulagati stvarajući preduvjete za njihovu bolju integraciju u društvo te ostvarenje njihovih punih potencijala. Kultura kao takva jedan je od osnovnih elemenata njihovog identiteta, a slobodno vrijeme osobito je važno za razvoj njihove osobnosti te im otvara mogućnosti za zadovoljavanje različitih interesa i potreba kako bi aktivirali svoje stvaralačke snage. Unaprjeđenje kvalitete života i socijalna integracija kroz radionicu dovodi do promicanja važnosti umjetnosti i stvaralačkog ispunjenja njihovog slobodnog vremena.

Što konkretno sudionici mogu očekivati na Vašoj radionici?

S obzirom se profesionalno bavim slikarstvom te izlažem u mnogim europskim zemljama, polaznici mogu kroz moje iskustvo osjetiti, što u polju same tehničke izvedbe rada, što u polju umjetničkog marketinga i  naučiti mnoge izvanredne stvari. Život je ljepši uz umjetnost. Moj zadatak je prenijeti im svoja iskustava te ih naučiti kako doprijeti do određenih točaka, stvarati i učiniti sebi pogled na svijet ljepšim gledajući ga kroz oči umjetnika.

Za više informacija o projektu posjetite: edvu.hr/projekti/skvik

Podsjećamo, projekt SKVIK- Stvaramo kulturu virtualno i kreativno provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali (OPULJP). Ukupna vrijednost projekta je 499.800,00 HRK uz odnos sufinanciranja iz Europskog socijalnog fonda (ESF) 85% (424.830,00 HRK) bespovratnih sredstava te 15% (74.970,00 HRK) iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Cilj projekta je razvoj vještina i uključivanje mlađih od 25 i starijih od 54 godina s područja grada Vukovara u online programe stvaranja i konzumiranja umjetničkih sadržaja i programa.

Trajanje projekta je od 16. lipnja 2021. do 16. lipnja 2022.

Za više informacija o projektu obratite nam se  na skvik@edvu.hr ili na 032 450 096.

Više informacija o EU fondovima dostupno je na stranicama:

*Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Europskog doma Vukovar*