Iznimno smo ponosni što smo kao nositelj projekta, zajedno s našim partnerima: Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područni ured Vukovar i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, područni ured Vukovar kroz ovaj projekt zaposlili 25 žena i time obuhvatili 177 krajnjih korisnika, osoba starije životne dobi s područja Vukovara i Bršadina.

 

Kroz projekt su zaposlene žene koje su iz, nažalost, ranjivih skupina: žene žrtve obiteljskog nasilja, žene s invaliditetom i žene u životnoj dobi iznad pedeset godina, srednje stručne spreme, što je važno za istaknuti.

Ovim projektom osim pomoći osobama treće životne dobi koje pripadaju skupini s nepovoljnim ekonomskim i socijalnim prilikama, doprinosi se i promicanju društvene odgovornosti te osnaživanju žena na tržištu rada, a ujedno se i pozitivno utječe na njihovo samopouzdanje. 

 

Projekti poput ovoga iznimno doprinose smanjivanju nejednakosti u društvu i konkretnoj brizi prema najranjivijm skupinama.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna (15%), sredstva su bespovratna, a ukupni iznos projekta je 1 229 400,00 kuna odnosno 163 169,42 eura